Helligskogen

Keramikk og Duodji

Kari Nilsen Overelv

E-post: karikunst@helligskogen.no Telefon: +47 901 26 133

 

Helligskogen Fjellstue ligger tre mil opp Skibotndalen - langs E8 Nordlysveien, mot Finland.

Fjellstua var i gamle dager en viktig skysstasjon for reisende på Nordkalotten. Den ble bygget av Staten i 1846. Markedsplassen på Skibotn, ved kysten, trengte en trygg handelsrute til innlandene. I forgangne tider var det bare Samer med varme skinnpesker og reinsdyr som kunne overleve turen over fjellene.

De nye handelsreisende var bønder i vadmelsklær og "nakne" hester, som var avhengige av skyss-stasjonen. Her fikk både mennesker og dyr et varm hvilested.

 

Fjellstua er bygget på en slette, ved et lite berg som gir naturlig beskyttelse mot vær og vind. Tomten ble gitt gratis av grunneier Rasch. Den var nok et sårt etterlengtet hvilested.

Helligskogen Fjellstue hører liksom fremdeles til i en forgangen tid. Å komme hit er som å gå på gjenngrodde stier, der den finske og samiske kulturarven fremdeles lever.

 

På vandrerhjemmet kan reisende fremdeles få overnatte i de gamle værelsene, og få en pust i bakken fra en travel hverdag.

Omgivelsene og naturen gir ro i sjela. Et kulturlandskap med et eventyrlig sus i fra fortiden.

Etter en tur i marka kan vi friste med utendørs boblebad eller sauna. Og vi arrangerer varierte kunst og kulturopplevelser gjennom året. Sommeren 2013 arrangerte vi norges første Finsktango festival her oppe, og vi kan snart presentere kunstverksted på låven.

For å bestille overnatting på vandrerhjemmet,

gå til hihostels.no

 

 

 

 

 

Copyright © All Rights Reserved